Open Singles

Turnaj jednotlivcov, do ktorého sa môže prihlásiť ktokoľvek (muži, ženy, juniori, seniori, začiatočníci, PRO hráči atď.) V prípade väčšieho počtu účastníkov môže nastať ich rozdelenie do viacerých úrovní – na základe PPR* štatistiky z danej sezóny alebo na základe výsledku zápasov v základnej skupine turnaja.

Open Doubles

turnaj dvojíc, do ktorého sa prihlási vopred dohodnutá dvojica. Zápasy hrajú vo forme štvorhry. Spoluhráči stoja oproti sebe pri opačných doskách a ich body sa rátajú do skóre zápasu kumulatívne.

Tímový Turnaj

Turnaj štvorčlenných tímov, ktorý sa hrá v podobnom formáte ako tenisový Davis Cup: 2x zápas jednotlivcov (Singles) a 1x zápas dvojíc (Doubles). Do hry sa v každom zápase musia zapojiť všetci štyria hráči. Vyhráva tím, ktorý získa v čiastkových zápasoch aspoň 2 výhry.

Blind Draw

Turnaj dvojíc, v ktorej sú spoluhráči na úvod náhodne vyžrebovaní. Dvojica spolu odohrá celý turnaj.

SWAP

SWAP je formát turnaja, ktorý je výborný na zoznámenie sa väčšej skupiny hráčov. Spoluhráči sa žrebujú nanovo pred každým zápasom. Po zápase sa každému zapíše výhra / prehra a skóre, ktoré dosiahli a na ďalší zápas sa žrebuje znovu. V priebehu pár hodín tak každý hráč spozná viacero hráčov a získa skúsenosti s rôznymi štýlmi hry. Do vyraďovacej časti turnaja systém vyžrebuje spoluhráčov, ktorí spolu zostávajú až do konca turnaja.

Virtual Singles / Doubles

Virtual typ turnaja, ktorý sa zaviedol v dobe Covidu. Každý hráč odhádže 10 x 4 vreciek sám na dosku. Po odhodení 4 vreciek prechádza na opačnú stranu a hádže smerom naspäť. Svoj výkon vysiela naživo na internete (typicky na facebooku). Kumulatívne nahrané skóre sa porovná s prideleným súperom virtuálne. V prípade Doubles sa výsledok spoluhráčov sčíta a porovná so súperiacou dvojicou.

Single Elimination

Single Elimination je systém vyraďovacieho turnaja, v ktorom po prvej prehre v turnaji končíš. Víťazom turnaja je jednotlivec / tím, ktorý neprehral ani raz. Vyraďovaciemu turnaju často predchádza skupinová fáza**, na základe ktorej sú hráči zaradení do pavúka.

Double Elimination

Double Elimination je systém vyraďovacieho turnaja, v ktorom má každý nárok na jednu prehru. Ak vyhrávaš, ostávaš v „hornom“ pavúku víťazov. Ak prehráš, presúvaš sa do spodného pavúka, kde v prípade prehry v turnaji končíš. Celkové finále tak hrá víťaz horného pavúka s víťazom dolného. Finalista z dolného pavúka musí vo finále vyhrať 2 zápasy. Vyraďovaciemu turnaju často predchádza skupinová fáza**, na základe ktorej sú hráči zaradení do pavúka.

*PPR – Points Per Round (body za kolo) – priemerný počet bodov získaných za kolo (4 odhodené vrecká)

**Základná skupina turnaja sa väčšinou hrá na 4 kolá. Priradenie súperov funguje tak, že v každom kole systém pridelí hráčovi súpera s podobným doterajším výsledkom. Napr. ak si prvý zápas prehral/a, v druhom budeš hrať proti niekomu, kto svoj prvý zápas taktiež prehral. Prvý zápas je síce náhodne vyžrebovaný, ďalšie zápasy však už hráš so súpermi s podobnými výsledkami.