Majstrovstvá Slovenska v Cornhole

Druhý ročník najväčšieho celoslovenského cornhole turnaja je tu!

19. októbra sa v Domaniži stretnú všetci nadšenci tejto úžasnej hry, aby si zmerali sily, zabavili sa a navzájom zdieľali svoje skúsenosti. Príď medzi nás a zaži deň plný súťaží a neopakovateľných zážitkov. Turnaje máme pripravené naozaj pre všetkých: pre deti, pre začiatočníkov alebo rekreačných hráčov ale taktiež pre skúsených súťažných hráčov. Pretože cornhole je hra naozaj pre každého.

Program:

8:30 – Registrácia a Voľný Tréning: Deň začne registráciou hráčov a možnosťou voľného tréningu. Príďte a zahrajte si s ostatnými cornhole entuziastami. Pri registrácii vám pomôžeme vytvoriť profil v aplikácii ACL, ktorú budeme následne využívať na riadenie celého turnaja. 

9:15 – Úvodné Inštrukcie: Organizátori poskytnú dôležité informácie týkajúce sa priebehu a pravidiel turnaja. 

9:30 – Majstrovstvá Slovenska – JUNIORI (Deti vo veku 7 – 14 r.)

Juniori na začiatku turnaja odohrajú 3-4 kolá (podľa počtu účastníkov), na základe ktorých budú zaradení do vyraďovacej časti. Pavúk sa bude hrať v štýle „Double elimination“, v ktorom má každý hráč nárok na 1 prehru. Z turnaja hráči vypadnú až po druhej prehre. Aby sme vyrovnali vekové rozdiely, mladší hráči budú hádzať z menšej vzdialenosti – na zemi pri doskách budú páskou označené jednotlivé vekové kategórie. Víťaz si odnesie titul Juniorského Majstra Slovenska.

13:00 – SWAP (turnaj náhodne žrebovaných dvojíc):  Jedná sa o veľmi obľúbenú formu turnaja, v rámci ktorej majú všetci príležitosť spoznať nových hráčov, preveriť svoju hru proti rôznym štýlom a možno si zahrať v dvojici s niektorým z našich reprezentantov. Plánujeme odohrať 3-4 úvodné kolá. Na základe výsledkov budú hráči zoradení podľa získaných bodov a skóre. Do vyraďovacej časti už dostane každý stabilného partnera. Vyraďovacia časť sa bude hrať vo formáte „Single elimination“ – každý tím po prehre vypadáva z turnaja.

16:30 – MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA
Hlavného turnaja sa môže zúčastniť naozaj ktokoľvek. Nováčikovia, rekreační hráči, deti, muži aj ženy. Na úvod sa odohrajú 3-4 kolá (podľa počtu účastníkov). Následne budú hráči na základe výkonnosti rozdelení do 2 úrovní vyraďovacej fázy. Tým zabezpečíme, že každý bude hrať v pavúku proti približne porovnateľným súperom.

1. Úroveň – hráči s najlepšími výsledkami v úvodných kolách (počet upresníme v priebehu turnaja, na základe celkového počtu hráčov a výsledkov odohraných zápasov). Vyraďovacia časť sa odohrá vo formáte „Double elimination“ –  každý z hráčov má nárok na jednu prehru. Víťaz tohto turnaja získa titul Majster Slovenska pre rok 2024!

2. Úroveň – ostatní hráči budú mať možnosť zabojovať o titul najlepšieho nováčika. Vyraďovacia časť sa odohrá vo formáte „Double elimination“ –  každý z hráčov má nárok na jednu prehru a z turnaja vypadne až po druhej prehre.

Vyraďovacie časti 1. a 2. úrovne budú prebiehať súčasne.

Pozn. Ak sa niekto z 2. Úrovne chce pred začiatkom vyraďovacej časti preradiť do 1. Úrovne, radi vám vyhovieme. Opačným smerom to však nebude možné. Ak sa stane, že niekto zo skúsených súťažných hráčov skončí v 2. Úrovni, preradíme ho/ju automaticky do 1. Úrovne.

Informácie o turnaji

Registrácia na Mieste: Vstup na všetky turnaje je zdarma. Hráči sa budú pri vstupe (s pomocou organizátorov) registrovať do ACL aplikácie, ktorú budeme využívať na riadenie všetkých turnajov.

Počet Herných Dosiek: Turnaj bude prebiehať na 20tich súťažných pároch dosiek. Mimo turnajov budú k dispozícii aj dosky na voľné hranie.

Čo so sebou?: Všetko potrebné vybavenie bude poskytnuté bezplatne, vrátane dosiek, počítadiel skóre a základných cornhole vreciek. Ak máte vlastné cornhole vrecká, na ktoré ste zvyknutí, určite si ich prineste. Ak nie, bude možnosť zapožičania profesionálnych vreciek za symbolický poplatok. Možno aj vy objavíte vrecká, ktoré posunú vašu hru na vyššiu úroveň. Určite si do telocvične nezabudnite priniesť prezuvky.

Ceny: Okrem trofejí si víťazi turnajov odnesú aj zaujímavé ceny. Na tých najlepších čakajú PRO cornhole vrecká a Majster Slovenska si odnesie poukážku na cestu, registračné poplatky a ubytovanie na zatiaľ najväčší Európsky cornhole turnaj – ACL Europe Open v Chorvátskom Poreči (25. – 28.9, 2025). Najlepší juniori budú ocenení skladačkou Lego.

Tombola: V tombole môžete aj tento rok vyhrať zaujímavé ceny. Viac informácií o nákupe tombolových lístkov získate pri registrácii.

Praktické informácie:

Doprava: Pre tých, čo prídu autom, bude k dispozícii bezplatné parkovanie priamo v areáli základnej školy. Adresa pre navigáciu: Domaniža 103, 018 16 Domaniža. Vchod do telocvične, kde sa turnaj odohrá, bude jasne označený šípkami.

Bufet: Na mieste bude bufet s bohatým sortimentom. V ponuke bude čapované pivo a limonáda, rôzne jedlá vrátane gulášu, párkov, klobás, dobošiek, štrúdlí, koláčov, posúchov, kávy, čaju a minerálky. Platby budú možné len v hotovosti, kartou sa nebude dať platiť (bankomat bohužiaľ nie je ani v dedine).

Obchod s Cornhole Vybavením: Počas turnaja bude k dispozícii Hoďto obchod s cornhole vybavením, kde si hráči budú môcť zakúpiť vrecká, dosky, počítadlá skóre, tričká a ďalšie potrebné vybavenie za zvýhodnenú cenu -10%. V obchode bude taktiež možná iba platba v hotovosti.

Sponzori:

Ak máš chuť túto akciu podporiť, alebo vieš o niekom, kto by rád na turnaj prispel, daj nám prosím vedieť.

Aktuálne máme potvrdenú podporu od týchto firiem:

SAC Slovak Open Sponzor Domaniza
Hoďto - komplet výbava pre cornhole
Olympia restaurant logo
Ekorezort Vendelín - sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
Ekoraj Ďurďové - sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
MKInstal - sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
Vereda sport sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
Martinus - sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
Vrátna - sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
Schneidt&Bachmann - Sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
LXS Sponzor Majstrovstiev Slovenska v Cornhole
Cooltajner - sponzor majstrovstiev Slovenska v Cornhole

Mediálny partner:

Logo Brosport

Ďakujeme veľmi pekne.

 

Tešíme sa na vás 19. októbra.

Tím SAC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *